Uwaga: Wprowadzanie zmian do włączonych wtyczek nie jest zalecane. Jeśli wprowadzone zmiany spowodują krytyczny błąd, wtyczka zostanie automatycznie wyłączona.


Pizza naleśnikowa | Zdrowy Styl
was successfully added to your cart.

Pizza naleśnikowa

Autor | Wrzesień 26, 2014 | Przepisy | Brak komentarzy
PIZZA-1

Wege, bezglutenowa pizza naleśnikowa

Składniki:

 

  • 1 szklanka mąki bezglutenowej (moja ulubiona i przetestowana wielokrotnie mąka Quinoa firmy Nature Crops)
  • 100 ml wody
  • oliwa z oliwek
  • sos pomidorowy (kupny ale bez chemii i konserwantów)
  • cebula
  • czosnek
  • żółty ser lub mozzarella (opcja)
  • sól

Przepis:

Wyrobić ciasto naleśnikowe: do naczynia miksującego wsypać mąkę i wlać wodę, dodać soli do smaku oraz 1 łyżeczkę oliwy z oliwek. Wymieszać aż powstanie jednolita masa. Rozgrzać patelnię, umieścić cienką warstwę wybranego tłuszczu (oliwa z oliwek, olej słonecznikowy, olej kokosowy). Na rozgrzanej patelni przysmażyć cebulkę i czosnek. Po chwili wylać część ciasta naleśnikowego, rozprowadzić równomiernie. Po kilku minutach przerzucić na drugą stronę. Posmarować sosem pomidorowym (ostatnio Heinz ma super produkty). Posypać dodatkami i żółtym serem. Poczekać aż ser się rozpuści, a naleśnik przyrumieni. Podawać gorące.

Smacznego!

PIZZA-2a
maka-quinoa

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Weź życie w swoje ręce - zobacz jak możesz zacząć! Narzędzia do pomocy - eGudiy