Uwaga: Wprowadzanie zmian do włączonych wtyczek nie jest zalecane. Jeśli wprowadzone zmiany spowodują krytyczny błąd, wtyczka zostanie automatycznie wyłączona.


Ostre krewetki | Zdrowy Styl
was successfully added to your cart.

Ostre krewetki

Autor | Wrzesień 17, 2014 | Przepisy | Brak komentarzy
KREW-ETKI

Krewetki z czosnkiem i chilli na grillu.

Składniki:

 

  • 250g mrożonych krewetek (sprawdzić na opakowaniu czy bez soli i glutenu)
  • kruszone chilli
  • 3 ząbki czosnku zmiażdżone
  • papryka ostra w proszku

Przepis:

Krewetki zalać gorącą wodą, poczekać aż zmiękną. Wodę odlać. Przełożyć do miski, dodać przyprawy, dokładnie wymieszać, zostawić do zamarynowania na min godzinkę (im dłużej tym lepiej). Wysypać równomiernie na grilla. Gdy skwierczą – zdejmujemy. Bardzo ważne aby nie przypalić czosnku bo zrobi się gorzki. Na grillu elektrycznym krewetki robią sie ok 10 minut. Grill uprzednio rozgrzać.

Smaczego!

 

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Weź życie w swoje ręce - zobacz jak możesz zacząć! Narzędzia do pomocy - eGudiy